Zemljevid Julijske Alpe in alpsko vzno¸ju

Zemljevid Julijske Alpe in alpsko vzno¸ju

Aziende del territorio

 

User login

Enter your username and password here in order to log in on the website:

Login

Forgot your password?


Izložba teritorija v parku "dolceNordEst"

 

Zadruga Vetrina del Territorio

Pravni sedež: Via Capoluogo c/o Municipio

33040 Taipana (UD), Italija

Sedež podjetja Piazza XXIX Settembre 8

33045 Nimis (UD), Italija

 

www.dolcenordest.it

tel 0432 797484

fax 0432 790555

Fotogalerija

 
 

Descrizione

Ahten, Fojda, Bardo, Magnano in Riviera, Neme, Povoletto, Reana del Rojale, Tipana in Čenta: 9 občin, ki jih združuje močna kulturna in naturalistična identiteta in edinstvene značilnosti in  narave in zgodovine najvzhodnejšega dela Italije, v središču nove Evrope.

Zelene planote in očarljive gore spremljajo tok bistrih potočnih voda Tera in Karnahte, v severnem predelu vzhodnega furlanskega gričevja/Colli Orientali del Friuli.

Zadruga »Izložba teritorija« (»Vetrina del Territorio«) se nahaja v centru Neme, v osrčju parka »dolceNordEst«. Ima pestro prodajno ponudbo vin in značilnih izdelkov, ob predhodnji rezervaciji, pa vam pripravijo degustacijo in voden ogled kleti ter pokušino dobrot parka dolceNordEst:

dežela močnih okusov in vrhunskih avtohtonih vinogradov, kot npr. prefinjeni ramandolo DOCG (kontrolirana in zagotovljena oznaka porekla) iz Neme in Čente, opojni pikolit DOCG (kontrolirana in zagotovljena oznaka porekla) iz Savorgnana, ter refošk DOC  (kontrolirana oznaka porekla) polnega okusa iz Fojde.

Številni okusi, ki jih ne smete zamuditi: fižol in slanina iz Plestišča, suhomesni izdelki iz Podvile, caciotta (vrsta mehkega sira) iz Raschiacca in Ravose, jabolčniki in biološka koruzna in ajdova moka iz Tipana in Dobja, sloviti kostanj iz Magnana in Doline, slastni med in biološka marmelada iz Valle dell'Orso in Reana del Rojale, pinca iz Čente, ramandorlini in uessuzi iz Nem (tipični domači piškoti, ki se lepo prilegajo k ramandolu) ter olja iz Sedila in Campeglia. Pojedina specialitet se idealno zaključi z degustacijo tropinovcev in žganj pristnega okusa iz Povoletta in Neme.

Zadruga »Vetrina del Territorio« izvaja promocijo in prodajo izdelkov svojih članov na tujih tržiščih in je oporna točka za izvoz z območja dolceNordEst.


Search & Find

Quick search

foto galerija