Zemljevid Julijske Alpe in alpsko vzno¸ju

Zemljevid Julijske Alpe in alpsko vzno¸ju

Aziende del territorio

 

User login

Enter your username and password here in order to log in on the website:

Login

Forgot your password?


Dozivetja zabave in prireditev

Igraj zaradi zabave in le tako boš vedno zmagovalec.

Igranje iger na srečo je lahko zelo zabavno. Veliko sreče!

(igralniški pregovori)

Do¸ivite zabavo v igralniško-zabaviščnih centrih in igralnih salonih Kranjske Gore. Lahko zapravite le nekaj centov, do¸ivite pa veliko več. Igralnice svojim gostom poleg zabave nudijo tudi dobro hrano in animacijo: za sprostitev med igranjem si lahko ogledate plesno predstavo in nastop znanih glasbenikov ali pa zaplešete.

Turistična destinacija Kranjska Gora v skladu s svojim sloganom ´ivahna do¸ivetja Julijskih Alp obiskovalcem ¸e vrsto let ponuja številne bolj ali manj tradicionalne prireditve. Največjo slavo ji prav gotovo prinese največji slovenski športni dogodek, svetovni pokal v smučarskih skokih in poletih v Planici. Z mno¸ico gledalcev in posebnim vzdušjem, ki ga pričarajo pod skakalnico – velikanko, je Planica pravi praznik športa v Sloveniji. Po koncu tekmovanja se lahko udele¸ite še zanimive prireditve Špas na vas – s Planico prebujamo pomlad. Prireditev po vzoru Oktoberfesta gosti izvajalce narodno zabavne in turbo glasbe ter je bogata z gostinsko ponudbo. Planici ob bok se postavlja druga velika športna prireditev, Pokal Vitranc s spremljajočo zabavno glasbeno prireditvijo Explosion of Fun.

Naslednji zimski dogodek je nekoliko eksotičen Sleddog, tekmovanje pasjih vlečnih vpreg, ko se lahko pozabavate z vo¸njo z motornimi sami in poskusite sami izdelati eskimski iglu ali ledeno skulpturo.

Pomlad Kranjskogorci prebujajo z veselim pustovanjem, ko se lahko do sitega najeste krofov in se udele¸ite pustnega veleslaloma. Čudovito do¸ivetje je tudi kresovanje, ko po vsej Zgornjesavinjski dolini za¸arijo številni kresovi.

V juliju in avgustu se lahko udele¸ite katere izmed poletnih glasbenih, gledaliških in plesnih prireditev ali pa animacije na temo kmečkih iger.

Juriš na Vršič je do¸ivetje, o katerem sanja vsak kolesarski zanesenjak. Na tej preizkušnji se vsako leto zbere več kot 1000 trmastih kolesarjev, ki prevozijo vseh 25 serpentin do vrha prelaza.

Jeseni lahko do¸ivete pravo noč čarovnic, z rezljanjem buč, iluzionisti in vsem, kar sodi zraven. Uvod v praznični december vam bodo pričarali parkeljni iz treh de¸el. Na vsakoletni otvoritvi zimske sezone se boste prijetno zabavali ob godbi na pihala, nastopu smučarskih šol in smučarskih učiteljev ob koncertu, ognjemetu in brezplačni nočni smuki! Med bo¸ično-novoletnimi prireditvami sta najbolj znani potop bo¸ične jelke v jezeru Jasna ter ¸ive jaslice, pa tudi osvetlitev slapu Peričnik v Mojstrani. Če vas zanimajo stari običaji, se udele¸ite tradicionalne kulturno-etnološke prireditve, rateškega vaškega dneva, kjer vam bodo prikazali stare običaje in domače obrti ter vam ponudili domače krape, orehovo potico, zaseko ... Med prireditvami, ki jih je vredno obiskati, so še Alja¸evi dnevi, Večer na vasi, Mihelov smenj (semenj), srečanje na Tromeji in še mnoge druge.


Search & Find

Quick search

foto galerija