Zemljevid Julijske Alpe in alpsko vzno¸ju

Zemljevid Julijske Alpe in alpsko vzno¸ju

Aziende del territorio

 

User login

Enter your username and password here in order to log in on the website:

Login

Forgot your password?


Nahajate se v: Homepage > Nastanitev > Slovenia > Dozivetja za druzine

Dozivetja za druzine

Ali svojim otrokom berete pravljice za lahko noč? Potem jim bodo gotovo všeč dogodivščine pogumnega pastirčka Kekca. Je naključje, da je bil eden najbolj priljubljenih slovenskih mladinskih pisateljev, preveden tudi v mnoge tuje jezike, rojen l. 1884 v Kranjski Gori?

Nikakor ne. Zgornjesavska dolina s svojo mistično preteklostjo, polno bajeslovnih bitij, gotovo vpliva na razvoj pisateljske, pa tudi otroške domišljije. Za slednjo smo pripravili cel kup ¸ivahnih do¸ivetij, ki jo bodo še bolj razburkala, vas pa za nekaj ur rešila naporne animacije najmlajših dru¸inskih članov.

V Kekčevi de¸eli otroke od 3. do 10. leta starosti sprejme Kekec, jim postre¸e s kislim mlekom in ¸ganci, razka¸e svojo kočo in pove nekaj zgodb iz nekdanjih dni. Kekec poskrbi tudi za srečanja z drugimi junaki Vandotovega planinskega sveta: hudobnim Bedancem, zeliščarko teto Pehto, modrim Vitrancem, prijazno Mojco in bojazljivim Ro¸letom.

V skrivnostnem predelu Gozda Martuljka pa se posebej za vaše otroke pojavijo škratje, jim puščajo znamenja, da so na pravi poti, in se jim na koncu, ko otroci prestopijo vrata Škratove de¸ele, tudi predstavijo. Na poti Triglavskih pravljic, na Dovjem in v Mojstrani, se vaši nadebudne¸i naučijo sedem novih pravljic in se posladkajo z velikanovim piškotom.

Lahko pa vsi skupaj obiščete farmo severnih jelenov. Vsa dru¸ina lahko ustvarjalno pre¸ivi počitniški dan na Kekčevih dnevih, kjer bodo vaši najmlajši poleg dru¸enja s Kekcem in Kekčevimi junaki ter škrati lahko u¸ivali v lego delavnicah in vodnih vragolijah, se udele¸ili mini nogometnega prvenstva, veslali na jezeru Jasna, se urili v streljanju z lokom in se zabavali s še mnogo drugimi aktivnostmi.

Da smo dru¸ini prijazna dolina, dokazujemo s pestro ponudbo dru¸abnih in rekreativnih aktivnosti, od prijetnega poletnega sprehoda po neokrnjenih gozdnih poteh do dru¸inskega spusta s sanmi po beli podlagi. Nepozabno do¸ivetje za vaše otroke je tudi prihod Bo¸ička s sanmi in jelenčki v zimsko idilo Kranjske Gore. 

 


Search & Find

Quick search

foto galerija