Zemljevid Julijske Alpe in alpsko vzno¸ju

Zemljevid Julijske Alpe in alpsko vzno¸ju

Aziende del territorio

 

User login

Enter your username and password here in order to log in on the website:

Login

Forgot your password?


Nahajate se v: Homepage > Šport > Slovenia  > Aktivna do¸ivetja pozimi

Aktivna do¸ivetja pozimi

Na kranjskogorskih smučinah so zmagovali Bojan Kri¸aj, Jure Košir, Alberto Tomba, Ingemar Stenmark in drugi nepozabni junaki belih strmin. Da bi osvojili Pokal Vitranc, so neustrašno premagovali enega najzahtevnejših smučišč svetovnega pokala v alpskem smučanju. Kranjska Gora nikakor ni samo romantična zimska destinacija, čeprav je res, da se s snegom z neba privrtinči cel plaz belih do¸ivetij. Bela duša Kranjske Gore je in boalpsko smučanje. Posebnost kranjskogorske smučarske ponudbe je raznolikost terenov, ki ponujajo kakovostno smučanje tako za začetnike kot za vrhunske smučarje. Kranjska Gora je znana po hitrem dostopu do smučarskih u¸itkov: lahko rečemo, da na smučišče stopite kar iz postelje. Med vašim hotelom in progami je le sne¸na pla¸a, ki vas včasih premami, da se namesto smučanja prepustite u¸ivanju pod zimskim soncem. Pri tem lahko z enim očesom celo pazite na vašega nadebudne¸a. V sne¸nem vrtcu vam otroke ob pomoči otroškega smučarskega traku (baby lifta) in različnih animacijskih ovir kot za šalo »postavijo na smuči«. Ne znate smučati? Nič hudega. Če imate voljo, mi dodamo potrpe¸ljivega inštruktorja in posodimo smučarsko opremo, tako da se boste ¸e prvi dan spustili po bregu začetniškega terena. Odločite se in nagrajeni boste s čudovitim do¸ivetjem ! Sčasoma boste napredovali po lestvici zahtevnosti terenov in morda se boste nekoč podali celo na tekmovalni poligon v Podkorenu, na prizorišče vsakoletnega pokala v alpskem smučanju. Za tiste, ki bolj kot hitrost ljubijo pristen stik z naravo, je urejenih več kot 40 km tekaških prog, ki vas popeljejo pod vsemi kranjskogorskimi smučišči, mimo izvira Save, pod skakalnicami v Planici in naprej v Tamar. Pravzaprav je vsa Zgornjesavska dolina tekaški raj, saj lahko tečete tudi v Gozdu Martuljku in Mojstrani, progi v Krnici in Radovni pa sta bolj »za dušo«Tek na smučeh vas bo ob pogledu na zasne¸ene zimske stene in vrhove gotovo še bolj zasvojil. Podobno lahko rečemo o turnem smučanju . Prilo¸nosti za to najbolj prvinsko obliko smučanja je v Zgornjesavski dolini več kot dovolj. Za rekreativce so prijazni spusti s karavanških vrhov, za ekstremiste zahtevna smučanja  z grebenov Julijskih Alp. Do¸ivite eno izmed predlaganih turnih smuk z Mojstrovke, Kotovega sedla, izpod Kriške stene, Triglavski turni smuk iz Kredarice v Krmo ali pa smučanje z Dovške babe.

Plezanje po Luciferju ni sestop v pekel! Lucifer je znameniti zaledeneli slap v Martuljku, ki velja za enega najbolj priljubljenih ciljev plezalcev po zaledenelih slapovih. Priporočamo osvojitev katerega od ledenih slapov pod Prisankom in v Tamarju, seveda skupaj z vodnikom, za začetek pa se lahko pomerite z umetno zaledenelo steno vsoteski Mlačca v Mojstrani.

Končajmo s sankanjem, to najbolj romantično zimsko disciplino. Terenska vozila  vas zvečer odpeljejo na katerega izmed urejenih sankališč, na Tromejo, Macesnovec, Gozd Martuljek ali Krnico, in ostane vam le »sladki del« avanture: spust v dolino ob soju bakel.

Pa to še ni konec zimskih radosti naše destinacije: lahko izbirate še med dnevnim in nočnim krpljanjem, pohodi z baklami, motornim sankanjem, vo¸njo z vprego severnih jelenov ali s pasjimi vpregami, vo¸njo s kolesi po snegu (t.i. »snowbiking«), drsanjem na zaledenelih jezercih in drsališčih, plavanjem v pokritih bazenih ...

 


Search & Find

Quick search

foto galerija