Zemljevid Julijske Alpe in alpsko vzno¸ju

Zemljevid Julijske Alpe in alpsko vzno¸ju

Aziende del territorio

 

User login

Enter your username and password here in order to log in on the website:

Login

Forgot your password?


Nahajate se v: Homepage > Šport > Slovenia  > Voda

Voda

Izviramo iz vode in se k njej radi vračamo. Vsakdo si lahko izbere zabavo ali dogodivščine na vodi. Naj bo hitra reka, mirno alpsko jezero ali slap, nudi voda vselej veliko zadovoljstvo.


Ljudje presenečeno občudujejo vode Julijcev ali se na njih posvečajo številnim dejavnostim. Najpreprostejši način za njihovo odkrivanje so sprehodi ob obrežjih potokov, rek in jezer. Vsa tri jezera (Blejsko, Bohinjsko in akumulacijsko jezero v Mostu na Soči) so plovna, zato na njih organizirajo prevoze z znano »pletno«, blejskim čolničem, ali s turističnimi plovili v Bohinju in Mostu na Soči.


Kar se tiče tekmovanj, je Bled svetovno znan po svojih atletih in veslaškem prvenstvu, Bohinj po tekmah v triatlonu, Soča pa po kajakaških tekmovanjih.


Poleg teh adrenalinskih športov je nedvomno znana tudi divja lepota Soče, ki vsako leto nudi deset tisočim obiskovalcem nepozabne izkušnje z raftingom, kajakom ali hydrospeedom. Te dejavnosti so zelo razvite tudi na Savi. Na celotnem območju so čudovite soteske, kjer se je mogoče posvetiti canyoningu.


V vseh večjih središčih v Julijskih Alpah so na razpolago specializirane agencije, ki nudijo kakovostno opremo za vodne športe sredi narave.

Due Canoisti
Cascata all'interno delle rocce

Search & Find

Quick search

foto galerija