Zemljevid Julijske Alpe in alpsko vzno¸ju

Zemljevid Julijske Alpe in alpsko vzno¸ju

Aziende del territorio

 

User login

Enter your username and password here in order to log in on the website:

Login

Forgot your password?


Nahajate se v: Homepage > Šport > Slovenia  > Aktivna do¸ivetja pozimi > Smučanje

Smučanje

Naša država ima najdaljšo smučarsko tradicijo: smučke si nadenemo že v zibelki. Na smučeh se ne posvečamo le smučanju, temveč praznujemo, letimo, srečujemo ljudi in spoznavamo nove. In nekateri ostanejo skupaj vse življenje.


Kranjska Gora je s svetovnim prvenstvom najznamenitejše slovensko smučarsko središče za alpsko smuko in skoke (Planica). Bohinj ima tri smučarska središča (Vogel, Kobla in Soriška Planina), Bovec pa je v Sloveniji edino središče, kjer smučišča dosegajo 2.300 metrov nadmorske višine (Kanin). Vse proge so zajete v skupni zemljevid prog. Najbolj priznano središče za tekaško smučanje je Pokljuka, do koder prispemo z Bleda in Bohinja, vendar je tudi smuka ob vznožju gorskih sten v dolini Tamar navdušujoča izkušnja.


V Kranjski Gori (Tromeja), Bovcu (Mangart) in Bohinju (Vogar) je še bolj prijetno sankanje po zasneženih cestah. Največja dogodivščina je smuka na visoki legi po steni v popolni samoti, vendar je iz jasnih varnostnih razlogov potrebna prisotnost alpskega vodiča.

(copia 1)

Paese innevato
Una pista da sci
Sciatore solitario
Sciatore di fondo
Arrivo al traguardo della gara di sci
Snowboard

Search & Find

Quick search

foto galerija