Zemljevid Julijske Alpe in alpsko vzno¸ju

Zemljevid Julijske Alpe in alpsko vzno¸ju

Aziende del territorio

 

User login

Enter your username and password here in order to log in on the website:

Login

Forgot your password?


Nahajate se v: Homepage > Šport > Italija

Smučišča na trbiškem območju imajo z okoljskega vidika posebno ugodno lego. Smučarske proge se namreč vijejo v čudovitih naravnih predelih v osrčju Julijskih Alp. Številni so tudi itinerariji na visokih legah, namenjeni ljubiteljem turne smuke in spustov zunaj urejenih smučišč; ti dve panogi je treba izvajati vselej v popolni varnosti in v spremstvu izkušenih domačih vodičev. Planota Špika nad Policami je s svojimi čudovitimi pobočji, izpostavljenimi proti jugu, idealen teren za turne smučarje.


Škrbina nad Cijanarico je nedvomno najbolj obiskana proga, tako zaradi relativne preprostosti kot tudi zaradi zabavnega spusta po snegu, ki je skoraj vselej izvrsten. Vse je na razpolago za lepo dogodivščino, vendar se sem lahko napotite le, ko je snežna odeja zanesljivo stabilna.


Kadar tudi dno doline prekrije mehka bela odeja, se trbiško območje spremeni v pravi raj za nordijsko smučanje. Kilometri odlično urejenih prog za ljubitelje tekaškega smučanja zagotavljajo čudovite občutke v krajih osupljive lepote v dolini Zajzere in dolini Belopeških jezer.


Na tekaškem poligonu, poimenovanem po trbiški prvakinji Gabrielle Paruzzi in homologiranem za vse spuste nordijske smuke, potekajo tekme mednarodnih športnih dogodkov. Poleg tega so na razpolago tečaji za posameznike, skupine, otroke, Ski Total in vodeni izleti vzdolž prog v Italiji, Avstriji in Sloveniji.


Smučarske šole so nedvomno povezovalni element med izrednimi okoljskimi značilnostmi tega območja in željami vseh, ki se hočejo preizkusiti v tekaškem smučanju. 60 km prog je preizkusni teren. Izberite tehniko izmeničnih odrivov ali drsalno tehniko (skating, prosta tehnika) in vsi, odrasli in otroci se boste lahko spustili v sanjski svet.


Search & Find

Quick search

foto galerija