Zemljevid Julijske Alpe in alpsko vzno¸ju

Zemljevid Julijske Alpe in alpsko vzno¸ju

Aziende del territorio

 

User login

Enter your username and password here in order to log in on the website:

Login

Forgot your password?


Nahajate se v: Homepage > Parki in Narava > Italija > Tarvisiano > Živalstvo

Živalstvo

Due stambecchi sul cicglio di una roccia

Značilno okolje pašnikov, gostih gozdov in rušja je idealno za številne živalske vrste. V smrekovih in macesnovih gozdovih je zabeležena prisotnost jelenov in srnjakov, ki izkoriščajo jase in prehodna območja pašnikov. Ti dve živalski vrsti (predvsem srnjaki) namreč potrebujejo okoljsko raznolika območja, tako za prehrambene potrebe kot zaradi varnosti.


Gosti gozdovi so idealno skrivališče za jelene tudi pozimi, saj lahko tedaj najdejo območja brez snega, ki jih varujejo veje smrek. Med drugimi vrstami, prisotnimi na travnatih predelih na visokih legah, naj omenimo alpskega svizca, ki ga pogosto prepoznamo po žvižgu, s katerim naznanja nevarnost zaradi prisotnosti drugih vrst. Prisotne so tudi mesojede vrste: nekatere so le prehodne, kot sta medved in ris, druge pa stalne, na primer lisica, podlasica in hermelin.


Med številnimi pticami naj omenimo divjega petelina in snežnega jereba, za katera so idealno okolje zapuščeni pašniki, polni jagodnih sadežev. Na koncu naj omenimo tudi prisotnost potočne postrvi in šarenke v jezeru Nassfeld.


Search & Find

Quick search

foto galerija