Zemljevid Julijske Alpe in alpsko vzno¸ju

Zemljevid Julijske Alpe in alpsko vzno¸ju

Aziende del territorio

 

User login

Enter your username and password here in order to log in on the website:

Login

Forgot your password?


Nahajate se v: Homepage > Griči

Terske doline

Panoramica della Collina

Zeleni griči antične Furlanije, ki rodovitno ravnino povezujejo z neokrnjenimi gorami, so porasli z vinogradi, iz katerih izvirajo naša izvrstna vina, znana in cenjena po vsem svetu.

Gričevnati svet mehko naznanja mogočne Alpe in tvori edinstveno okolje; bujni gozdovi spominjajo na antične legende in magične keltske obrede, z vrha gričev pa se odpira očarljiv razgled na večstoletne srednjeveške stolpe in gradove ter na ravnino, kjer kraljujejo elegantne vile.

Antična duhovnost narave in zgodovine očara naše goste med sprehodi skozi tišino, ki jo prekinja le petje bistrih hudournikov, kjer se ribe bohotijo, kot tudi med ogledom starodavnih kultnih točk, prežetih z atmosfero preteklosti. Za konec jih toplina tradicionalnega furlanskega gostoljubja dokončno prevzame.

Naravno okolje Terskih dolin bogati edinstveno ravnovesje med različnimi morfološkimi značilnostmi, ki se prepletajo in ustvarjajo vselej nove, živahne atmosfere, oblike in barve.

Urejene obdelane površine tu in tam prepuščajo prostor skrivnostnim gozdovom, gradovom, vilam in kmečkim naseljem.

Hudournikov in z ribami bogatih, silovitih in bistrih vodnih tokov je tukaj na pretek. Postrvi so izvrstne, očarljive mogočne gore obdajata čisto ozračje in vedro, dišeče podeželsko okolje; naše območje nudi tako blagodejno sprostitev, da lahko na stresno, hrupno in onesnaženo mestno življenje resnično pozabite.

Chiesa del paese
Grande casa
GriČi
 

Search & Find

Quick search

foto galerija